nieuws

Olijfolie razend populair door tv-koks

Horeca

Het gebruik van olijfolie in de Britse keuken is enorm toegenomen door de populaire tv-koks Gordon Ramsay en Jamie Oliver. Sinds bekende celebrity chefs op tv hun kookkunsten vertonen, is de afzet olijfolie gestegen met 39 procent.

Dat melden Britse media. De stijging komt vooral omdat tv-koks veel gerechten presenteren uit de Zuid-Europese keuken. In deze keukens is olijfolie een onmisbaar product. Marktanalist Mintel meldt dat de verkoop van extra vierge olijfolie steeg met 30 procent en de reguliere olijfolie zelfs met 44 procent.

‘Het gebruik van olijfolie is exotische en boerengerechten heeft er ook voor gezorgd dat de status van het product is verheven naar “iets speciaals”. Daarnaast speelt ook de claim dat olijfolie gezond is een rol bij de toegenomen afzet’, aldus analist Claire Birks van Mintel.

Reageer op dit artikel