nieuws

Opkikkerprijs voor geplaagde Kats

Horeca

Chef-kok Edwin Kats van restaurant La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam heeft het Gouden Bouillonblokje gewonnen. Kats kreeg de opkikkerprijs na zijn grote teleurstellling een Michelinster te verliezen. De prijs werd uitgereikt op Wine Professional in de RAI in Amsterdam.

De herfst was guur voor Kats eind november. Het culinaire bolwerk Michelin pakte een ster af van de Amterdamse kok, terwijl hij stiekem hoopte op het hoogst haalbare: drie Michelinsterren. Kats ging terug van twee naar één en was een tijdje goed ziek van de deceptie.

Beduusd
Voor het magazine Bouillon reden om het Gouden Bouillonblokje dit jaar uit te reiken aan de geplaagde kok. ‘Het is een ruggesteun voor iemand die tegenwind heeft gehad. Kats was beduusd. Hij is inmiddels weer strijdvaardig’, aldus organisator Will Jansen van de prijs.

Kats kreeg het speldje opgeprikt door John Vincke, die vorig jaar de prijs won. De eerste editie van Het Gouden Bouillonblokje werd in 2003 uitgereikt aan Niels Brevet, zoon van chef-kok Jannes Brevet van het door brand getroffen restaurant InterScaldes in Kruiningen.

Reageer op dit artikel