nieuws

Portprijs voor Ingrid Larmoyeur

Horeca

Vinoloog Ingrid Larmoyeur is winnaar geworden van Graham’s Trophy. De adviseuze van de Haagse wijnwinkel Grand Gransjaen was vorig jaar nog tweede in de wedstrijd om de wijnsoort port.

In de finale van zeven deelnemers rekende Larmoyeur af met vijf heren en één dame. ’Ze stak er met kop en schouder bovenuit’, aldus commercieel directeur Peter van Houtert van Verbunt Wijnkopers, de organisator van de wedstrijd.

Bij de wedstrijd speelt het blenden van verschillende soorten Port een belangrijke rol. ’De blends moeten de The Taway benaderen. Ingrid zat er bijna tegenaan en dat is echt fenomenaal. Daarnaast moest ze een beschrijving geven door te proeven, dat deed ze ook uitmuntend’, aldus Van Houtert.

Ondergeschoven kindje
Tweede in de wedstrijd werd Dirk Vanhorenbeek van wijnhandel Oostendorp in Houten. Bij de finale, die tot stand kwam uit voorrondes, deden alleen mensen mee uit de wijnhandel. Volgend jaar worden de hotelscholen betrokken bij de wedstrijd omdat volgens Van Houtert port nog altijd een ondergeschoven kindje is en daar moet volgens hem verandering in komen.

Reageer op dit artikel