nieuws

Urinoirkunst McDonald’s slaat aan

Horeca

De urinoirs in de vorm van een vrouwenmond in de McDonald’s-Verstiging in Heerlen is een succes. Dat meldt eigenaar Bart Gloudemans. Drie maanden na het bevestigingen van de opvallende urinoirs kreeg Gloudemans pas zijn eerst klacht.

Een Duitse gast meldde dat hij de urinoirs met open gesperde, felrood gestifte lippen ongepast vindt. ‘Met een penis in je hand voor een open mond, dat is een provocerende positie’, aldus Peter Wahl in De Limburger.

Bart Gloudemans vindt de klacht onbegrijpelijk. ‘Als je hier niet tegen kunt, heb je iets gemist in je jeugd’, aldus Gluudemans in een reactie. Gloudemans is een kunstliefhebber en spreekt over urinoirkunst in zijn zaak. ‘We hebben vaker kunst in de zaken hangen. Corneille, Brood, Jan Cremer. Dit valt ook onder die noemer.’

De opvallende urinoirs zijn twee jaar geleden bedacht door de Nederlandse Meike van Schijndel. Ze ontwierp de voorwerpen voor een vliegveld in New York. In Amerika ontstond grote ophef over het voornemen en Van Schijndel ontving zelfs dreigmailtjes. Daarop besloten de Amerikanen af te zien van het ophangen van de urinoirs op het vliegveld.

Reageer op dit artikel