nieuws

Zorghotel op terrein ziekenhuis

Horeca

Op het te bouwen gezondheidspark op het terrein van het Hardenbergse ziekenhuis Ropcke Zweers komt onder andere een zorghotel met veertig kamers. Daarnaast komt er een mond- en tandheelkundig centrum. Ook wordt er een travel health kliniek voor vaccinatie gebouwd, aldus Zwolse Courant.

De bouw van het gezondheidspark start eind 2007. Het hotel is bestemd voor patiënten die te goed zijn om in een ziekenhuisbed te liggen. ‘Patiënten die geopereerd zijn of die nog een operatie moeten ondergaan en zo het ziekenhuis binnen handbereik hebben’, zegt Prinsse.

Gesprekken zijn er op dit moment met verloskundigen, de arbodienst en met alternatieve genezers. Ook zij krijgen mogelijk een plek op het Gezondheidspark. De nieuwbouw en vijvers komen voor een flink deel op de plekken waar nu nog parkeerplaatsen zijn. In de plannen komen onder de diverse nieuwe gebouwen parkeergarages. Voorwaarde is overigens wel dat het park niet de taak van bijvoorbeeld huisartsen in de wijken mag overnemen, schrijft de Zwolse Courant.

Reageer op dit artikel