nieuws

15 jaar geëist voor moord op keukenhulp

Horeca

De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Rotterdam vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 29-jarige Rotterdammer. De man zou vorig jaar twee vrouwen door wurging om het leven hebben gebracht. Eén van de vrouwen was een illegale keukenhulp in een Brabants restaurant.

Dat meldt BN/DeStem. De 22-jarige vermoorde Hongfen Zhou uit Fijnaart werkte bij restaurant de Chinese Lange Muur in Fijnaart, waar ze op een kamer woonde. In april vorig jaar werd de 22-jarige illegaal in Nederland verblijvende Chinese vrouw vermoord in de kelder van een Rotterdamse flat. Dit was tevens de woonplek van de dader.

Het andere slachtoffer was de 58-jarige stiefmoeder van de dader. Zij werd in haar woning in Hellevoetsluis om het leven gebracht. De dader heeft inmiddels een uitgebreid psychologisch en psychiatrisch onderzoek ondergaan. Over het motief van de moord op de keukenhulp is niets bekend.

Reageer op dit artikel