nieuws

Banenoffensief dinnershow helpt vluchtelingen aan baan

Horeca

Afgelopen vrijdag 10 februari ontmoetten ruim 750 vluchtelingen, werkgevers, gemeenten en VIP’s, elkaar aan tafel bij Novomundo in Studio 21 Hilversum. Niet zomaar een feestje, maar met een doel: om de werkgelegenheid van vluchtelingen te bevorderen.

Onder de VIP’s bevonden zich Ruud en Ria Lubbers, voorzitter van VluchtelingenWerk Harry van den Bergh, staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Arie Kraaijeveld (Ambassadeur Banenoffensief en oud-voorzitter van werkgeversorganisatie FME-CWM). Zij kunnen terugkijken op een succesvolle avond. Er werd genoten van de spetterende Novomundo-show, een goed diner en er werden contacten gelegd, initiatieven genomen en afspraken gemaakt om meer vluchtelingen aan het werk te krijgen.

Presentator Rocky Tuhuteru praatte de feestelijke gala-avond vlekkeloos aan elkaar, die werd aangeboden door Frank Wentink (Wentink Events) en Rob de Jong (Martinair partyservice) door alle kosten van de avond op zich te nemen. Uiteraard met medewerking van hun partnerbedrijven DutchView, Dolf Oosterhoff Productions BV, TCN Media Park, Hulskamp, Endemol Nederland, fotograaf Menno Ridderhof van Studio Gemini en alle artiesten & crew-members van Novomundo die dit initiatief belangeloos steunden.

De speciale georganiseerde dinnershow voor VluchtelingenWerk Nederland maakt deel uit van het Banenoffensief. Met het Banenoffensief willen VluchtelingenWerk Nederland, de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, Emplooi en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) de komende drie jaar 2500 vluchtelingen extra aan werk helpen. Dit is nodig, want de werkloosheid onder vluchtelingen is vijf tot zes keer hoger dan onder Nederlanders. Bovendien helpt werk vluchtelingen uit hun sociaal en economisch isolement te halen en een brug te slaan tussen hen en de Nederlandse samenleving.

Reageer op dit artikel