nieuws

Bloeddorstige insecten bedreigen hotels

Horeca

Hotels in Australië worden geteisterd door bloedzuigende diertjes, ook wel wandluis genaamd. Het probleem wordt door de hotels zelf veroorzaakt, omdat ze hun kop in het zand steken en geen maatregelen nemen.

Australië is de laatste tijd in de ban van een bedwantsepidemie. Bedwanten zijn vleugelloze beestjes van 4 millimeter. De diertjes zijn ’s nachts actief en zoeken naar bloed van mensen en dieren. Ze zouden zich schuil op donkere plekken zoals matrassen en bedframes. Vooral hotels zijn de dupe van de plaag.

De epidemie kost de toeristische industrie tientallen miljoen euro’s per jaar. Volgens deskundigen heeft het zover kunnen komen omdat hotels bang zijn om toe te geven dat zij te maken hebben met een insectenplaag. ‘Ze steken hun kop in het zand en daardoor neemt de besmetting alleen maar toe’, aldus een expert in een Australische krant.

‘Vroeger werden hotelkamers regelmatig bespoten tegen insecten als kakkerlakken. Daarvan gingen ook bedwantsen door. Nu is de trend dat insectenbestrijding gebeurt met milieuvriendelijke, gespecialiseerde lokmiddelen die geen effect hebben op een plaag van bedwantsen’, aldus Stephen Doggett van het Westmead-ziekenhuis in Sydney.

Volgende week houdt de Toeristische Industrie in de deelstraat Queensland een speciale ‘bedwants-topconferentie’ over de bestrijding. In Europa en Amerika komen de gevreesde diertjes tegenwoordig ook steeds vaker voor.

Reageer op dit artikel