nieuws

Brandweer simuleert discobrand met slachtoffers

Horeca

De brandweer in Den Haag houdt 24 februari een grootschalige oefening, waarbij na een gesimuleerde brand in discotheek Asta in het stadscentrum driehonderd ‘slachtoffers’ moeten worden opgevangen. De oefening vindt plaats aan het Spui, een van de belangrijke verkeersaders in het Haagse winkelgebied, liet een brandweerwoordvoerder dinsdag weten.

De nadruk ligt op de opvang van de discogangers. Daarvoor maakt de brandweer gebruik van driehonderd figuranten die, na een grote brand met veel rook, met bussen naar de opvanglocatie (een sporthal) moeten worden gebracht. Circa zestig hulpverleners nemen deel aan operatie-Voorzorg.

Behalve de brandweer werken ook andere gemeentelijke diensten mee, waaronder Opvang, Verzorging en Registratie van slachtoffers (CRIB), (publieks)voorlichting en psychosociale hulpverlening. Het Haagse vervoerbedrijf HTM vervoert de evacués. De crisisdraaiboeken die Den Haag in juni 2005 vaststelde, worden met deze oefening in de praktijk getest, meldde de brandweer.

De ochtend van 24 februari oefenen de deelnemende diensten de inrichting en voorbereiding van het opvangcentrum. Vanaf ongeveer 12.30 vindt de ontuimingsoefening plaats. Vervolgens speelt het laatste deel zich af in de sporthal, waar duidelijk moet worden of de verzorging en registratie van slachtoffers op rolletjes loopt.

Reageer op dit artikel