nieuws

€ 165.000 boete voor Zaanse horeca

Horeca

Horecabedrijven in de gemeente Zaanstad zijn voor 165.000 euro beboet vanwege illegale arbeid en het niet voldoen aan de identificatieplicht. De boeteregen is het gevolg van het onlangs ingestelde Horeca Interventie Team.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. De inspecteurs bezochten vorige week 79 bedrijven. Twintig van hen kunnen forse boetes van het Horeca Interventie Team tegemoet zien. Bij deze twintig horecazaken vond het inspectieteam 27 illegale werknemers. Wie met illegale werknemers werkt, hangt een boete van maximaal 8000 euro per illegale medewerker boven het hoofd.

Het initiatief voor de massale inval bij horecazaken komt van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. De bedoeling is om malafide ondernemers een gevoelige klap toe te brengen. ‘Daar hebben bonafide ondernemers recht op’, aldus projectleidster Irene Koomen.

Het HIT-team blijft tot komende zomer onverwachte boeken brengen aan restaurants, cafés, disco’s en snackbars waarvan het vermoeden bestaat dat ze zich op enigerlei wijze schuldig maken aan fraude. Het team bestaat uit vertegenwoordigers van belastingsdienst, arbeidsinspectie, uitkeringsinstantie UWV, politie en gemeente Zaandstad.

Reageer op dit artikel