nieuws

Faillissement drijfveer autobiografie

Horeca

Het faillissement van zijn bedrijf heeft horecaondernemer Jaap Budding aangezet tot het schrijven van een autobiografie. De op de Veluwe bekende ondernemer heeft zijn ondernemersverhaal verwoord in boekvorm.

Ik keer mij naar de zon en laat de schaduw achter mij. De titel van het 272 pagina tellende levenswerk van Budding gaat over een opgroeiende jongen in de jaren ’50, die als horecaondernemer grote successen boekte, maar ook aangrijpende faillissementen meemaakte.

Budding (64) is momenteel eigenaar van restaurant Buds Hollands in Nieuw Millingen. Daarvoor exploiteerde hij jarenlang het gerenommeerde Het Roode Wold in Nunspeet en het Veluwe Strandbad in Elburg. De meeste aandacht in zijn boek gaat echter uit naar zijn golfcomplex in Barneveld.

Het golfcomplex ging failliet. ‘Het leven leek op dat moment een ware hel en dagelijks had ik het gevoel naast Job op de mesthoop te zitten’, schrijft Budding over die zwarte periode. ‘Als je een bedrijf verliest waarvoor je 32 jaar hebt gevochten en dag en nacht hebt gewerkt, raakt zoiets je diep in je ziel.’

Budding heeft zich voor het schrijven laten inspireren door de werken van Geert Mak, onder meer bekend van De eeuw van mijn vader, en door het boek Boerin in Frankrijk van Wil Hollander. Het omvangrijke boek van Budding is gelardeerd met foto’s uit het familiealbum.

Reageer op dit artikel