nieuws

Fonkelnieuw restaurant in gerenoveerd Atomium

Horeca

Brussel is weer een opvallend restaurant rijker. In het volledig gerenoveerde Atomium is in één van de bollen een eetgelegenheid. Gasten hebben van grote hoogte prachtig zicht op de Belgische stad.

Het Atomium in Brussel gaat deze week open na een opknapbeurt van een jaar. De kosten voor de grootscheepse onderhoudsbeurt aan de negen bollen bedroegen maar liefst 27 miljoen euro. Kroonprins Filip kreeg dinsdag een rondleiding in het 102 meter hoge gebouw.

Burgemeester Freddy Thielemans van Brussel repte dinsdag over een fantastisch gebouw. ‘Als je de magie ervan niet kunt zien, ben je blind. Dit is een geweldig voorbeeld van wat mogelijk is binnen een stad’, aldus Thielemans op Telegraaf.nl.

Het Atomium, dat een 165 miljard keer uitvergrote metaalmolecuul voorstelt, is een restant van de Wereldtentoonstelling van 1958. Het zou toen na een half jaar worden afgebroken, maar dat vonden ze in Brussel minder plezant. Dus bleef het staan, zoals de Eiffeltoren de Parijse Wereldtentoonstelling van 1889 overleefde en zich opwerkte tot publiektrekker.

Reageer op dit artikel