nieuws

Huurachterstand nekt Sans Pareil

Horeca

Sans Pareil in Zaandam is failliet. Het restaurant is ten onder gegaan aan een forse huurachterstand. Het faillissement is door de rechtbank in Haarlem uitgesproken op verzoek van de voormalige exploitanten.

Volgens een woordvoerder van pandeigenaar IJssel Beheer uit Amsterdam gaat het om een huurschuld van enkele tonnen. ‘Het restaurant had een huurachterstand van meer dan een jaar. Ook waren beide exploitanten niet in staat een lening van een privé-persoon terug te betalen. En inmiddels heeft ook de bank de geldkraan dichtgedraaid’, aldus de woordvoerder.

Eén van de exploitanten Gerhard Bosch bekritiseert de houding van IJssel Beheer. ‘Onze huurbaas had in december nog gezegd dat hij de stekker er niet uit zou trekken. Wij hadden een kleine huurachterstand, maar gezien het grote aantal reserveringen zouden we dat snel kunnen wegwerken’, aldus Bosch.

Door het faillissementen raken vijftien mensen hun baan kwijt. De curator zoekt naar gegadigden en hoopt op een doorstart van het restaurant. Hij zegt goede hoop te hebben dat een doorstart van de grond komt.

Reageer op dit artikel