nieuws

McDonald’s-vandaal komt VS niet in

Horeca

De militante Franse boer José Bové, die eind vorige eeuw in de cel belandde vanwege het vernielen van een McDonald’s-vestiging, is de toegang tot de VS geweigerd. Bové werd bij aankomst op het vliegveld in New York teruggestuurd naar Frankrijk.

Dat meldt Het Belang van Limburg. Antiglobalist Bové, die flink van leer trek tegen de Amerikaanse fastfoodindustrie, werd op de luchthaven John F. Kennedy tegengehouden en ondervraagd door de Amerikaanse autoriteiten en vervolgens heen gezonden.

Bové was onder meer uitgenodigd voor een lezing die was georganiseerd door een universiteit. Een woordvoerder van de Amerikaanse douane kon niet aangeven waarom de boerenactivist niet tot de VS is toegelaten. Bové zat niet alleen voor vernielingen aan een restaurant van McDonald’s in de cel. Ook werd hij bestraft voor het vernielen van een veld met genetisch gemanipuleerde maïs van een Amerikaans zaadbedrijf in Frankrijk.

Reageer op dit artikel