nieuws

Nieuw pand voor dienstverlener Facilicom

Horeca

Facilicom Services Group heeft een nieuw hoofdkantoor op bedrijventerrein Vijfsluizen in Schiedam. Volgens de toonaangevende facilitaire dienstverlener gaat het hierbij om het meest facilitaire kantoorgebouw van Nederland.

‘Alle kennis en ervaring die we de afgelopen veertig jaar als dienstverlener hebben verzameld, hebben we vanuit één overkoepelende visie in ons eigen hoofdkantoor verwerkt. Dat heeft een gebouw opgeleverd waarin het niet alleen bijzonder prettig werken is, maar dat zich ook nog eens kenmerkt door lage exploitatiekosten en groet toekomstvastheid’, aldus een trotse directeur H. Gennissen.

Het nieuwe pand bevat veel nieuwe snufjes, zoals warmtewisselaars, energieopslag in de bodem, energiezuinige verlichtingstechniek en een windmolen op het dak. Daarnaast beschikt het pand over intelligente zonwering en gekoeld kernbeton. Hierdoor daalt het energieverbruik met 40 procent, aldus Facilicom.

Facilicom Services Group houdt zich bezig met catering, schoonhouden, beveiliging, bouw, uitzenddiensten, renovatie en installatietechniek. Vorig jaar nam Facilicom beveiligingsbedrijf Falck Security & Services over. De jaaromzet wordt geschat op 750 miljoen euro. Buiten ons land is het bedrijf actief in België, Frankrijk en Engeland.

Reageer op dit artikel