nieuws

Scherp in finale Maartje Boudeling-trofee

Horeca

Mart Scherp van restaurant De Bourgondiër uit Vlissingen heeft zich geplaatst voor de finale van de Maartje Boudeling-trofee ‘De Zilveren Oester’. Chef-kok Scherp moet het tijdens de kookwedstrijd op 7 maart opnemen tegen geduchte tegenstanders.

Dat meldt de PZC. Naast Scherp hebben zich nog zeven koks geplaatst voor de finale van de kookwedstrijd, gehouden op de driedaagse Zeeuwse Horeca Beurs in de Zeelandhallen in Goes. Dat zijn Jurgen Verhulst van Place du Marché (Philippine), Lanny van Waarde van De Mug (Middelburg), Gunther Blok van In den Wijngaard (Yerseke), Lars van Galen van Chateau Neercanne (Maastricht), Evert Vermandel van Unilever (Rotterdam), Angelo Autiero van Boreas (Heeze) en Leon Harinck van Belvedère (Den Haag). Aanvankelijk deden er 28 koks mee aan de wedstrijd.

De finalisten moeten een viergangenmenu bereiden waarin vis, schaal- en schelpdieren het hoofdbestanddeel vormen. De keuze voor het dessert is vrij. De vakjury bestaat uit naamgever van de wedstrijd, Maartje Boudeling. De voormalig sterrenkok van Inter Scaldis in Kruiningen wordt geassisteerd door Sergio Herman van Oud Sluis in Sluis, Peter Zandboer van ‘t Huis Voskens in Tilburg, Edwin Vinke van de Kromme Watergang in Hoofdplaats en Jannis Brevet, de huidige chef-kok van Inter Scaldes.

De driedaagse vakbeurs is toegankelijk op maandag 6 en dinsdag 7 maart van 12.00 uur tot 20.00 uur en op woensdag 8 maart van 12.00 uur tot 18.00 uur. Naast de kookwedstrijd vindt er onder meer een verkiezing plaats van de beste wijn bij platte Zeeuwse oesters en bij gekookte mosselen.

Reageer op dit artikel