nieuws

Snackbar plust door winkelende consument

Horeca

Cafetaria’s profiteren optimaal van de oplevende economie. Nederlanders maken dit jaar vaker een uitstapje en winkelen meer. Ze stappen daarbij veelvuldig een cafetaria binnen.

Dat zegt woordvoerder Wim Waninge van het Bedrijfschap Horeca en Catering in De Telegraaf. Uit cijfers van het schap blijkt dat de omzet in de fastfoodsector de eerste maand van dit jaar prima is in vergelijking van de openingsmaand van het vorige jaar.

Volgens Waninge pakken mensen bij een bezoek aan de snackbar vaak een patatje. Ook de frikandel, kroket en bamischijven doen het goed. De Telegraaf concludeert dat de opleving van de snackbarbranche inhoudt dat Nederlanders afzien van goede voornemens die ze begin dit jaar hebben uitgesproken. De sector Fastfood en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) laat weten opgetogen te zijn met de goede omzetcijfers.

Reageer op dit artikel