nieuws

Ahoy’ winnaar Arthur Awards 2006 in categorie ‘Best Venue

Horeca

Ahoy’ Rotterdam heeft ‘The Arthur Awards 2006’ in de categorie ‘Best Venue’ gewonnen. Zaterdagavond mocht Jos van der Vegt, algemeen directeur, deze prijs in ontvangst nemen tijdens het Prizegiving Gala Dinner & Arthur Awards van de International Live Music Conference (ILMC) in Londen.

Jos van der Vegt vond het al een hele eer dat Ahoy’ genomineerd was als ‘Best Venue”, maar dat Ahoy’ deze prestigieuze prijs ook nog eens daadwerkelijk in de wacht zou slepen, had hij eigenlijk niet verwacht. Met de enthousiaste reactie ‘met deze Arthur Award laten we zien dat we in Rotterdam het beste indoorpodium van de wereld hebben en daar zijn we uiteraard zeer trots op!’, liet hij weten zeer verheugd te zijn met de uitverkiezing van ‘Best Venue’. Naast Ahoy’ Rotterdam waren ook Hammersmith Apollo (Londen), Sportpaleis Antwerpen en Wembley Pavillion genomineerd.

Andere Awards zijn ondermeer uitgereikt aan U2 als ‘best tour’ en Rock Werchter als ‘best festival’, het bekende internationale rockfestival dat elk jaar in de zomer bij onze Zuiderburen wordt georganiseerd. Festivaldirecteur Herman Schueremans was eveneens zeer ingenomen met deze prestigieuze prijs: ‘de uitverkiezing tot beste festival ter wereld is een prachtige erkenning van het feit dat Rock Werchter al jarenlang internationaal hoog staat aangeschreven en heel veel bezoekers trekt, onder meer uit ons buurland Nederland’.

Tijdens de ILMC, die jaarlijks in maart in Londen wordt gehouden, waren alle vooraanstaande organisaties met meer dan 2.500 professionals uit de wereldwijde ‘live-muziekindustrie’ vertegenwoordigd. De ILMC bestaat uit ongeveer 35 beroepsgroepen uit bijna 40 landen en is de belangrijkste conferentie ter wereld op dit gebied.

Reageer op dit artikel