nieuws

Bols terug in Nederlandse handen

Horeca

De sterke dranken van Bols komen terug in Nederlandse handen. De participatiedivisie van ABN Amro koopt de likeuren en gedestilleerde dranken van de Franse drankenfabrikant Rémy Cointreau. Het bedrijf zal verder gaan onder de naam Lucas Bols en wordt gevestigd in Amsterdam.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Door de overname keren bekende Nederlandse merken, zoals Bokma en Coebergh, terug naar hun land van oorsprong. Met de transactie zijn ook drankenmerken als Pisang Ambon en Vaccari Sambuca gemoeid. De dranken zijn samen goed voor een omzetvolume van ruim drie miljoen dozen per jaar.

ABN Amro werkt bij de aankoop samen op met Huub van Doorne, voormalig bestuurder bij Rémy Cointreau. ABN Amro krijgt 75 procent van de aandelen en het overige kwart gaat naar de nieuwe directie van Bols, die wordt geleid door Van Doorne. De overname van Bols kost 210 miljoen euro en wordt waarschijnlijk in april afgerond.

Reageer op dit artikel