nieuws

Heineken loopt tegen muur op in China

Horeca

Heineken heeft grote moeite met het veroveren van de Chinese markt. Het bierconcern heeft besloten het voorlopig wat kalmer aan te doen. ‘Effe dimmen in China en flink doorbijten in Rusland’, aldus topman Jean-François van Boxmeer in Het Financieele Dagblad.

Eén van de problemen waar Heineken tegen aanloopt is dat in China een groot prijsverschil is tussen premium- en standaardbier. Heineken kan de prijs niet te veel laten zakken omdat het anders aantrekkelijk wordt lokaal gebrouwen bier te exporteren naar Australië en Japan.

Een ander probleem is dat Chinezen van bier houden dat minder bitter is. ‘Geen eenvoudige noot om te kraken’, aldus Boxmeer over de Chinese biermarkt. Bosmeer is wel optimistisch over de ontwikkelingen in Rusland. Dat heeft de bierreus inmiddels een marktaandeel van 14 procent.

Reageer op dit artikel