nieuws

Hotel schenkt bijtend schoonmaakmiddel

Horeca

Het Oostenrijkse Hotel Marco Polo in Hintertal is in verlegenheid gebracht na het schenken van ‘witte wijn’. Twee hotelgasten werd opgenomen in een ziekenhuis nadat ze een sterk bijtend schoonmaakmiddel kregen voorgeschoteld.

Dat meldt BN/DeStem. Een personeelslid van het hotel zette pardoes een fles Hollucit Vitro, dat in de horeca wordt gebruik om machinaal glaswerk te reinigen, in de drankkoeling. Vervolgens werd het schoonmaakmiddel aangezien voor een fles witte wijn.

De slachtoffers, twee Nederlandse vrouwen, werden met brandwonden aan keel en slokdarm in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Sell am See. Het ziekenhuis heeft aangifte gedaan tegen het hotel wegens grove nalatigheid.

Even gingen bij het voorval de gedachten terug naar de jaren tachtig, toen wijndrinkers werden opgeschrikt door een grote wijnzwendel in Oostenrijk. Wijnhandelaren gebruikten diethyleen glycol om de wijnen aan te zoeten. Het leverde de handelaren op korte termijn geld op. Toen het schandaal in de media kwam, klapte de wijnhandel in Oostenrijk volledig in elkaar. Inmiddels is Oostenrijk weer terug aan het wijnfront.

Reageer op dit artikel