nieuws

Verdachten cateringontvoering blijven in hechtenis

Horeca

De rechtbank in Amsterdam heeft besloten dat vier verdachten in de ontvoeringszaak van cateraar Claudia Melchers in voorlopige hechtenis moeten blijven. Dat bleek maandag tijdens de pro-formazitting. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt drie van hen, Lorenzo M., Patricio W. en Quentin W. van ontvoering van eigenaresse Claudia Melchers van het Amsterdamse cateringbedrijf CMC.

Lorenzo M. wordt ook verdacht van afpersing. De vierde verdachte Louellar R. zou volgens het OM een deel van het losgeld in ontvangst willen nemen. Zij zou dit in opdracht hebben gedaan van een andere verdachte Izaan M.

Deze Izaan M. zit in de gevangenis in Brazilië in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland. Het OM heeft daarvoor een verzoek liggen bij de Braziliaanse autoriteiten. De officier van justitie sprak de verwachting uit dat de komst van Izaan M. niet lang op zich laat wachten.

Reageer op dit artikel