nieuws

Zoektocht naar opvolgers failliete VVV

Horeca

De zes gemeenten in Flevoland proberen voor de zomer een toeristisch informatiepunt te hebben. Zeewolde heeft er bijvoorbeeld weer een. Dat liet initiatiefnemer J. Klop weten. Vorig jaar ging het Flevolandse Bureau voor Toerisme failliet, waardoor de gemeenten zonder VVV kwamen te zitten.

Het toeristisch informatiepunt in Zeewolde is een initiatief van ondernemers. Op Urk is ondanks het faillissement bijna alles bij het oude gebleven. Toeristen kunnen weer terecht in museum het Oude Raadhuis. De gemeente huurt de medewerker van het toeristische punt, niet langer een VVV, tijdelijk via het uitzendbureau.

De gemeente Lelystad vult de leegte op met een informatiepunt in het stadhuis. Almere wil per 1 juli weer een toeristisch punt in het centrum hebben. De Stichting Stadspromotie Almere (SSA) zoekt nog een locatie. Ook in Almere-Haven moet deze zomer een vestiging verrijzen.

Dronten en de Noordoostpolder hebben nog geen concrete plannen.

Reageer op dit artikel