nieuws

Dijkstal herdoopt zeilschip Minerva

Horeca

Afgelopen vrijdag heeft oud vice premier Dijkstal de driemaster Minerva middels een ludieke ceremonie opnieuw behouden vaart toegewenst aan schip, bemanning en A La Carte Cruises, het bedrijf dat de exploitatie en boekingen van de Minerva gaat verzorgen. Tevens werd het 75-jarig bestaan van de Tweede Binnenhaven van Scheveningen gevierd.

Bij de boeg van de Minerva kwam een duiker met originele helm uit het water omhoog met een geschenk van Neptunus. Dit geschenk, een tonnetje zeewier als alternatief voor een fles champagne, werd overhandigd aan twee Scheveningse vrouwen in klederdracht, die het vervolgens aan Hans Dijkstal overhandigden. Dijkstal wenste het schip, bemanning en A La Carte Cruises een behouden vaart en ‘sloeg’ het zeewier tegen de boeg !

Het was vorig weekend ook op de kop af 75 jaar geleden dat de Tweede Binnenhaven van Scheveningen feestelijk werd geopend door Koningin Wilhelmina. Henk Grootveld, voorzitter 100 jaar Haven, nam het publiek in zijn rede mee door de luisterrijke geschiedenis en wenste de haven nog een lang en druk leven toe.

A La Carte Cruises is aanbieder van zeilreizen wereldwijd. Zeilervaring is niet nodig. Het aanbod omvat diverse bestemmingen in Noord-Europa, de Middellandse Zee en verder weg. Daarnaast kunnen schepen gehuurd worden voor een dagtocht, weekend of langer op het IJsselmeer, de Noordzee of in het buitenland. Van 8 tot 15 juni 2006 worden Toeschouwerstochten bij de Stopover van de Volvo Ocean Race in Rotterdam geboden.

Reageer op dit artikel