nieuws

Gemeente geeft groen licht voor forse investering Ahoy

Horeca

In de Rotterdamse gemeenteraadsvergadering van 2 maart jl. is besloten over te gaan tot een forse investering van 42 miljoen euro in de kwaliteits- en capaciteitsuitbreiding van het Sportpaleis van Ahoy’ Rotterdam.

‘Ahoy’ is het als marktleider in Nederland voor wat betreft het huisvesten van concerten en grote evenementen aan zijn stand verplicht de concurrentie altijd een stap voor te zijn. Met de capaciteitsuitbreiding én de enorme kwaliteitsverbetering wordt Ahoy’ als indoor arena zowel nationaal als internationaal een nog grotere speler in de markt. De gevolgen hiervan voor de stad Rotterdam en zelfs voor Nederland zullen aanzienlijk en zeer positief zijn’, zo meldt Ahoy’ Actueel. In de vorige editie van Ahoy’ Actueel zijn de plannen voor de upgrading van het Sportpaleis al in het kort aangestipt. Samengevat gaat het om de volgende aanpassingen:
De bezoekerscapaciteit wordt verhoogd tot 15.000 maximaal;
De tribunes op de 1e en 2e ring worden doorgetrokken waardoor er een echte arena ontstaat;
Er worden eigentijdse foyers en horecagelegenheden gecreëerd;
Klimaatbeheersing en (zit)comfort worden naar een hoger niveau getild;
De akoestiek wordt verbeterd;
Het backstage-gedeelte wordt totaal vernieuwd;
De spantbelasting wordt verhoogd vanwege de steeds zwaarder wordende apparatuur; en
De Interne logistiek wordt verbeterd voor snelle en efficiënte publieks- en goederenstromen. Er wordt naar gestreefd dat de kwaliteitsverbetering en capaciteitsuitbreiding van het Sportpaleis in de zomer van 2007 zijn beslag krijgt.

Reageer op dit artikel