nieuws

Horeca proeftuin voor conservatieve fruittelers

Horeca

De Nederlandse fruitsector moet veel meer innoveren om meer beleving voor fruit te creëren. Dat vindt afzetorganisatie Fruitmasters, die proefverkopen met innovatief fruit houdt bij restaurants en cateraars.

Dat meldt Food Holland. ‘Er moet meer beleving bij het fruit komen. Een mooier aanbod, waarbij gedacht moet worden aan salades en verse sappen’, aldus directeur Rian Verwoert van Fruitmaster.

Fruitmasters zegt druk te zijn met projecten om fruit op een andere manier te verkopen, dan de grote bakken met appels zoals in supermarkten. Er worden diverse proefverkopen uitgevoerd bij bedrijven in de horeca, catering en bij restaurants.

Verwoert: ‘De fruitsector zal nog sneller moeten innoveren. Vroeger werd er vooral massaal geproduceerd en alleen met de prijs gestunt. Inmiddels kijken we al wat de consument echt wil en als we nog een stap verder gaan, proberen we die consument te beïnvloeden’.

Reageer op dit artikel