nieuws

Bijna ‘wielklem’ voor helikopter op Miljonair Fair

Horeca

Het parkeerterrein van de Miljonair Fair in het Belgische Kortrijk mag dan vooral vol staan met de duurste en grootste auto’s, soms komt er opeens een ander vervoermiddel ‘uit de lucht vallen’. Een 36-jarige aannemer uit Leuven bezocht dit weekeinde zonder toestemming de fair met zijn helikopter, parkeerde die naast de bolides en wandelde vrolijk de beursvloer op. ‘Ik dacht eerst dat het een geintje was’, vertelt Yves Gijrath, organisator van de beurs toen hem door de politie werd gevraagd of ze de helikopter weg moesten laten halen.

‘Maar toen opeens de eigenaar van de helikopter werd omgeroepen, ben ik maar even buiten gaan kijken.’ Daar stond de wentelwiek en de eigenaar vermaakte zich binnen opperbest.

Toen de man werd aangesproken op zijn parkeergedrag, zei hij nog even nodig te hebben. Ook de hoge boete deerde hem niet. ‘De politie overwoog nog even de helikopter aan de ketting te leggen, maar daar zag men later toch maar van af’, vertelt Gijrath. Zo bleef het hefschroefvliegtuig nog even staan op loopafstand van de rode loper. ‘We hebben al heel wat meegemaakt op de verschillende Miljonair Fairs, maar dit slaat alles.’

De beurs is afgelopen weekeinde bezocht door ruim 10.000 bezoekers, onder anderen 2500 BV-ers ofwel Bekende Vlamingen. Gijrath spreekt van wederom een succesvolle lancering op Belgische bodem.

Reageer op dit artikel