nieuws

Bioscoopomzet stabiel ondanks hitte en voetbal

Horeca

De Nederlandse bioscopen en filmtheaters hebben tot en met dit weekeinde dezelfde omzet gedraaid als in die periode vorig jaar. Dat blijkt uit maandag door de brancheorganisatie Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC) bekendgemaakte cijfers. De bioscoopomzet blijft daarmee stabiel, ondanks het warme zomerweer en het WK voetbal.

De omzet bedroeg dit jaar tot nu toe 74,8 miljoen euro, net als vorig jaar. Het jaar begon wat aarzelend, maar in april en mei steeg het bioscoopbezoek flink. Met de start van het WK voetbal liep de verkoop van bioscoopkaartjes even wat terug, maar de release van onder meer Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, Cars en Over The Hedge zorgde voor een opleving.

In speelweek 29, ten tijde van een hittegolf, steeg de bioscoopomzet met ruim 77 procent ten opzichte van de week ervoor. NFC-voorzitter Wilco Wolfers: ‘Dat bewijst dat de consument de bioscoop ook bij mooi weer weet te vinden.’

Ook voor de rest van het jaar zijn de vooruitzichten positief. De bioscopen en filmtheaters verwachten veel van films als Volver, Fateless, Miami Vice, Superman Returns en de nieuwe James Bond-film Casino Royale.

Reageer op dit artikel