nieuws

Idol Jamai wordt vogelverschrikker in The Wiz

Horeca

Jamai Loman gaat de vogelverschrikker spelen in de musical The Wiz van Joop van den Ende Theaterproducties. Hij is niet de eerste acteur voor deze rol, dat is Danny Yanga. The Wiz gaat op 9 september in première in het Beatrix Theater in Utrecht. Jamai, bekend geworden door het tv-programma Idols en nu werkend aan een serieuze loopbaan in de showbizz, speelt op het ogenblik de rol van Apostel Simon in Jesus Christ Superstar.

De Nederlandse versie van de musical The Wiz is gebaseerd op de Broadway- productie uit 1975 en geïnspireerd door de succesvolle filmversie met Diana Ross en Michael Jackson uit 1978.

De voorverkoop van het nieuwe theaterseizoen van Joop van den Ende Theaterproducties breekt overigens alle records, aldus een woordvoerster van de producent. ‘Voor het eerst in de geschiedenis van dit bedrijf zijn er twee maanden na de start van de voorverkoop begin mei al ruim 255.000 kaarten verkocht. Dit betekent een stijging van 19 procent ten opzichte van het vorige theaterseizoen.’

Algemeen directeur Erwin van Lambaart is opgetogen: ‘Zelfs nu de thermometer buiten tropische temperaturen meet en liefhebbers van voetbal aan de buis gekluisterd zitten, is de voorverkoop overweldigend, terwijl deze eigenlijk nog maar net is begonnen. Ik ben er trots op dat het Nederlandse publiek de musicalproducties The Wiz, Cats, My Fair Lady, Beauty And The Beast en de muziektheaterproductie Aan het Einde van de Regenboog met zoveel enthousiasme ontvangt.’

Reageer op dit artikel