nieuws

Te heet voor speurhonden Baantjer-toer

Horeca

Toeristen die de Baantjer-toer op de Amsterdamse Wallen volgen, moeten het even zonder speurhonden stellen. De viervoeters kunnen met de aanhoudende hitte amper meer de juiste geur volgen en hebben steeds meer moeite het ‘lijk’ te vinden, aldus excursiebureau Van Aemstel Produkties dinsdag.

De af te leggen route was de laatste dagen al flink ingekort. Het excursiebureau had in het voorjaar speurhonden geïntroduceerd die toeristen zelfstandig door de rosse buurt kunnen leiden. De hond moest de toeristen uiteindelijk naar het ‘lijk bij de kerk’ brengen, gespeeld door dakloze Arie. De toer is gebaseerd op een boek van Appie Baantjer.

In de smalle straatjes en steegjes van de Wallen blijft de huidige hitte lang hangen, aldus Van Aemstel. Geuren zijn al binnen een uur verdampt. Onder regenachtige omstandigheden blijft de geur van een menselijke voetafdruk meer dan 24 uur hangen.

Reageer op dit artikel