nieuws

Tweede KomkommerKolom: Saskia Maas (Boom Chicago)

Horeca

Terwijl een groot deel van de branche van een welverdiende vakantie geniet, is vorige week vrijdag een traditie geboren: de KomkommerKolom. Marga Groot Zwaaftink (CommGres) had de primeur en gaf de komkommer door aan Saskia Maas van Boom Chicago. Zij heeft hele letterlijke associaties met de Komkommertijd: lekker eten dus:

Komkommer Kolom

Niet alleen de titel van deze column maar simpelweg de zomer associeer ik toch vooral met heerlijk eten. Alles lijkt onder invloed van de warme zonnestralen toch net iets lekkerder te smaken. Bij reizen en vakantie staat het proeven van lokale lekkernijen hoog op mijn lijst van activiteiten. Ik was al 10 dagen in Griekenland waar tomaten en perzikken beter smaken dan waar ook ter wereld.

Zeker deze zomer draait het voor mij allemaal om de keuken. Thuis heb ik net een aanzienlijke verbouwing achter de rug met als resultaat een prachtig kookeiland. En als het regent zap ik op tv langs programma’s als Herrie in de Keuken of een interview met kokoloog Pierre de Wind.

Gelukkig is het in Amsterdam tegenwoordig steeds beter toeven als het gaat om goede restaurants. Hoewel Amerika de naam heeft van de ketens en de fast food kunnen we daar nog bijzonder veel leren als het gaat om originaliteit en kwaliteit ook wat betreft service. De hoofdstad begint er onder invloed van steeds internationaler georiënteerde clientèle nu een beetje bij aan te sluiten, hoewel er nog steeds veel concepten gekopieerd worden en service er nog wel eens bij inspringt.

Bij Boom Chicago zijn we ook al lang op zoek naar de juiste combinatie van eten en de theatervoorstelling. Ooit begonnen met pizza’s (de pizza slices waren toen nog niet bekend in Amsterdam) en chicken wings hebben onze gasten steeds uitgebreidere wensen. Het is nu eenmaal feestelijk zakendoen om met een groep te genieten van een goed diner om dan aansluitend uitgebreid te schuddebuiken van het lachen, allemaal op één lokatie. Het vinden van een goede chef kok is moeilijker dan het aantrekken van een comedy acteur! Net voor de zomer zei onze vorige chef kok op en vindt maar eens een nieuwe met alle drukke buitenactiveiten, vakanties en ga zo maar door.

Gelukkig en dankzij iemand uit mijn netwerk hoorden we van Marcel Puyk die na zijn avonturen in Aruba net van plan was om weer in Nederland aan de slag te gaan. Vrijdag landde hij op Schiphol en de donderdag daarop was het contract met Boom Chicago getekend. Bij een vorige werkgever verdiende hij al eens een Michelin ster binnen een jaar (niet dat dat Boom chicago’s streven is) en zijn filosofie is gewoon goede menu’s verzorgen met alles vers bereid in eigen keuken. Na een proeverij met gerechten als mosterdsoep met gerookte paling geserveerd in een broodkop, kreeftenbisque, gegrilde ossehaas medallions met een stevige pesto jus geserveerd in een tortilla basket met boerengroenten, asperges en gegrilde aardappels, en desserts als lemon pie en donkere chocolade mousse overgoten met een baileys room en crunchy nut waren wij allemaal overrompeld.

Het drukke najaar staat al weer voor de deur met veel evenementen en feesten. Hoewel de regen al een voorproefje geeft van de natte herfst hoop ik voor iedereen een heerlijk culinair seizoen.

Saskia MaasDirecteur/eigenaar Boom Chicago

Reageer op dit artikel