nieuws

Van Aemstel introduceert 1e jaarlijkse Baantjerdag

Horeca

Amsterdam krijgt volgend jaar waarschijnlijk zijn eerste jaarlijkse Baantjerdag. Het is de bedoeling dat de Amsterdamse Wallen op 16 september 2007 volledig in het teken staan van Appie Baantjer, liet organisator Van Aemstel Produkties donderdag weten. Het is die dag ook de verjaardag van de veelgelezen 82-jarige misdaadauteur.

Van Aemstel Produkties wil op het Beursplein oude politiewagens neerzetten. Het voormalige Bureau Warmoesstraat zou weer even open moeten en op de Nieuwmarkt zullen demonstraties van politiehonden worden georganiseerd. De initiatiefnemer hoopt dat Appie Baantjer en de acteurs uit de televisieserie aanwezig zullen zijn voor de fans en op paard en wagen door de Warmoesstraat paraderen.

De organisator nodigt de auteur vrijdag uit voor de Baantjerdag. Volgens Van Aemstel Produkties, die al lange tijd Baantjertoers organiseert in de rosse buurt van Amsterdam, weet de schrijver nog van niets. Voor het programma moet het bedrijf nog overleggen met de gemeente en de politie.

Reageer op dit artikel