nieuws

Geluid zit kasteleinswedstrijd dwars

Horeca

Het NH Horeca voor Kasteleins wordt geteisterd door geluidsoverlast. Geluid van met name het nabij gelegen HorecavArena zorgt er voor dat kasteleins moeite hebben om te anticiperen op rollenspellen.

Wedstrijdleider Willem Post is bepaald niet blij met de situatie. ’80 Procent van de wedstrijd valt in het water. Neem deze tafel bijvoorbeeld. Hier schuiven twee acteurs aan aan een tafel van een jurylid. Ze is hiervan niet gediend. De kastelein zou dit moeten opmerken en ingrijpen. Maar door het harde geluid lukt dit niet’, aldus Post tijdens de wedstrijd maandagmiddag.

Moet anders
Post vervolgt: ‘Onze wedstrijd bestaat grotendeels uit gesprekken. Voor het publiek is er zo niets aan. Ik had dit moeten voorzien. Voordeel is dat alle deelnemers er last van hebben, waardoor de wedstrijd wel zuiver is. Volgens jaar moet het anders.’

Reageer op dit artikel