nieuws

Raad moet microkrediet in Nederland stimuleren

Horeca

Een nieuwe Raad voor Microfinanciering gaat kleine startende ondernemers in Nederland stimuleren. De adviesraad is maandag geïnstalleerd door staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken in aanwezigheid van prinses Máxima, de Nederlandse ambassadeur van microkrediet.

Microfinanciering staat de laatste jaren in de belangstelling als een belangrijk middel tegen armoede in ontwikkelingslanden. Uit onderzoek blijkt dat ook Nederlandse startende ondernemers moeite hebben met het verkrijgen van kleine kredieten, leningen tot 25.000 euro. Dat komt onder meer door toenemende kostenbesparingen bij banken. Daarnaast zijn informatie, kennis en expertise over startend ondernemerschap te verspreid.

De nieuwe raad gaat verbanden leggen tussen de verschillende organisaties die zich bezighouden met beginnende ondernemers. De raad gaat verder de bekendheid van initiatieven voor startende ondernemers vergroten. Daarnaast wordt een expertisecentrum opgericht voor microkrediet.

Reageer op dit artikel