nieuws

Slager opent eetwinkel in Gulpen

Horeca

SLAGERSWERELD – Jacques Meertens, slager en supermarktondernemer in Schin op Geul, opende 28 maart samen met zijn vrouw Jolanda een eetwinkel aan de Rijksweg in Gulpen.

Met buurman bakker Voncken vormt de winkel een waar verscluster. ‘Alle vers die we hier verkopen, is onder eigen label.’ In de winkel kunnen klanten terecht voor bijvoorbeeld vlees, vleeswaren, kant-en-klare producten – variërend van pakweg bami tot gevulde eendenborstfilet – groente, kaas, maar ook cadeaupakketten en Limburgse wijnen. Het varkens-, rund- en kalsvlees koopt Meertens in via twee grossiers: Krekels in Kerkrade en Perot in Maastricht. De producten die in Gulpen worden gemaakt, vinden ook hun weg naar de buurtsupermarkt in Schin op Geul.Het hart van de winkel wordt echter gevormd door het bedieningsmeubel met vlees, vleeswaren en kaas. ‘Die is goed voor zo’n 60 à 70 procent van de omzet, schat ik’, zegt Jacques Meertens twee weken na opening. Het zijn vooral (goede) tweeverdieners die de 165 vierkante meter tellende winkel weten te vinden. ‘De eerste week hadden we 1950 betalende klanten, de tweede week 2050. Met 2000 ben ik tevreden’, aldus Meertens.

Reageer op dit artikel