nieuws

Weinig salmonella in Nederlandse kip

Horeca

SLAGERSWERELD – Vleeskuikens en pluimveevlees in Nederland bevatten, vergeleken bij andere Europese landen, weinig salmonella. Dat blijkt uit een EU-onderzoek naar voedselinfecties door salmonellabacteriën.

De salmonella-bacteriën zijn verantwoordelijk voor de meeste voedselinfecties in Europa. In Nederland kwam de bacterie bij het pluimvee slechts in 1 procent van de gevallen voor, zo bleek uit metingen die in 2006 zijn uitgevoerd. Dat is ruim onder het Europese gemiddelde dat op 11 procent staat, zo meldt EVMI.nl. BesmettingBacteriën bij het pluimvee komen voor een deel ook op het vlees terecht. De VWA heeft vorig jaar onderzocht hoe vaak dit het geval was. Van de ruim 1.360 producten bleek in Nederland slechts 0,8 procent besmet te zijn. De metingen voor het salmonella-rapport werden overal in de EU op dezelfde manier uitgevoerd.

Reageer op dit artikel