nieuws

Haringverkoper bang voor Albert Heijn

Horeca

RIJSWIJK – Haringboeren en vishandelaren zijn woest op het Productschap Vis, nu deze organisatie boetes op gaat leggen als visspecialisten Hollandse Nieuwe gaan verkopen voor 6 juni. Ze vrezen dat supermarkten er met alle omzet van door gaan.

Dat meldt De Telegraaf. Volgens visverkoper Michel Heusy uit Bergen liggen de koelcentra al vol met perfecte haringen. ‘De jongens hebben een prima vetpercentage van 18 procent. Waarom moet de consument nog drie weken wachten op een Hollandse Nieuwe? Op 6 juni pas leveren, betekent dat een supermarkt als Albert Heijn die dag meteen gaat stunten met de verse haring. En dat komt mijn viszaak en de vele viskramen niet ten goede. Ja, wij vissen weer achter het net.’

Het Productschap Vis ontkent dat vishandelaren balen van de in het leven geroepen boete, die ervoor moet zorgen dat geen enkele visverkoper voor 6 juni Hollandse Nieuwe gaat verkopen. ‘U heeft zeker gesproken met meneer Heusy. Volgens mij is hij zo’n beetje de enige visboer in het land die zich niet aan de regels houdt. Ik kan u vertellen dat 98 procent van de visdetailhandel juist heel blij is met deze maatregelen. Het is in het verleden te vaak voorgekomen dat de ene viskraam al verkocht, terwijl bij de buren nog geen harinkje te happen viel’, zegt woordvoerder Maarten Mens.

Reageer op dit artikel