nieuws

Anti-rookclub wil sneller rookverbod

Horeca

Clean Air Nederland (CAN) zegt blij te zijn dat er een rookverbod komt in de horeca. Maar de anti-rookclub is ontevreden over de reactie van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) op het voorgenomen regeerakkoord. ‘Ondernemers zitten niet te wachten op een schemerzone van vier jaar’.

Op de website van CAN, www.nietrokers.nl, geeft de organisatie een reactie op het regeerakkoord. Ook reageert CAN op KHN, die gisteren op deze site meldde dat het positief gestemd is over de plannen van het nieuwe kabinet. Daarin wordt uitgegaan van een rookverbod in 2011 en een rol van KHN in de totstandkoming van het nieuwe rookbeleid.

Achterban te kort doen

Willem van den Oetelaar van CAN zegt over de reactie van KHN het volgende. ‘Die ruimte wordt ze gelaten omdat er geen datum van invoering in het regeerakkoord staat. Maar ze doen hun achterban te kort met deze reactie. Die zouden dan nog vier jaar moeten schipperen met een stappenplan dat niet echt werkt. Ondernemers hebben baat bij een duidelijke en eenduidige keuze’.

Van den Oetelaar vervolgt: ‘Die ondernemers zitten echt niet te wachten op een schemerzone van vier jaar. Om over de gasten van deze ondernemers maar te zwijgen. Nu we weten dat de horeca zeker rookvrij wordt, is het beste voor iedereen dat dit snel gebeurt en ook direct voor alle horeca’.

Gezondheidsschade

CAN stelt voor om met alle betrokken partijen rond de tafel te gaan zitten om zo de snelheid erin te brengen. ‘Wat we daarbij ook zullen aanvoeren is dat het onnodig lang in standhouden van het toebrengen van gezondheidsschade aan werknemers en gasten in de horeca onverantwoord is’, aldus Van den Oetelaar op NietRokers.nl.

Zie ook:

CAN zeker van rookverbod (feb, 2006)

Reageer op dit artikel