Barbecue-seizoen vroeg van start

SLAGERSWERELD - De verkoop van barbecue-producten heeft in de weken 16 en 17 geleid tot flinke omzetverhogingen. Keurslagers zijn er snel op ingesprongen meldt Joep Klaver van de Vereniging van Keurslagers (VvK).

Gegeven de klimaatdiscussie, is deze jaargang wellicht een voorbode van meer en langere zonnige periodes in de toekomst. En dat heeft gevolgen voor de slagers. Iedere week worden door de VvK de omzetcijfers bijgehouden. ‘In week 15 was het eerste warme weekend (14 en 15 april), maar de klanten reageerden toen nog afwachtend. Ook omdat het ’s avonds afkoelde. Maar in de weken daarna zagen we flinke uitschieters,’ meldt Klaver. Hoewel de VvK geen aparte barbecue-statistieken bijhoudt, maar zich richt op de totale omzetcijfers, moeten de opvallende positieve getallen in die weken volgens Klaver toegeschreven worden aan het barbecuen. ‘Dat kan haast niet anders. Onze leden zijn er snel op ingesprongen, maar dat geldt voor de gehele branche.

Een slager heeft ook alles in huis om adequaat te reageren.’

Het aantal barbecuegasten, het weer, de plek en de tijdsduur bepalen tegenwoordig welke barbecue het meest geschikt is. Er is een grote diversiteit aan systemen en als de weersvoorspellingen voor de toekomst inderdaad uitkomen zal het barbecuen steeds meer terrein winnen.