nieuws

BEM ruziet met Oldebroek

Horeca

Je kunt deze weken geen krant openslaan, of er staat wel iets in over horecawaakbond BEM. In Oldebroek op de Veluwe zorgt de werkwijze van BEM voor irritatie bij de gemeente. Burgemeester Zielhuis vreest voor het ergste.

De rechter besloot onlangs dat paracommercie in dorpshuizen in Oldebroek verboden is. Burgemeester Zielhuis vreest voor de leefbaarheid van kleine kernen. ‘Zo kunnen we de gemeenschapsvoorzieningen niet overeind houden’, aldus Zielhuis in de regionale krant De Stentor op het besluit van de rechter.

In de gemeente Oldebroek gaat het om een verbod op de horeca-activiteiten in de dorpshuizen De Heerdt in Oosterwolde en het Grinthuus in ’t Loo. Veel verenigingen maken gebruik van deze dorpshuizen. In een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders van Oldebroek verzoekt BEM recent een feestavond van Vogelvereniging Vogelvreugd op 18 februari in De Heerdt te verbieden.

Woordvoerder Arjen Hogervorst van BEM spreekt over een boute uitspraak van burgemeester Zielhuis. ‘Wij, de horeca, komen op voor ons bestaan. Paracommercie moet worden uitgebannen. Mededogen moeten wij niet willen. Elk jaar hebben we achthonderd meldingen van illegale horeca. De meeste rechtszaken zijn succesvol afgerond.’

Reageer op dit artikel