nieuws

Brits voedingsbedrijf ten onder door Jamie Oliver

Horeca

Een campagne van de Britse televisiekok Jamie Oliver om op scholen betere voeding aan te bieden, dreigt het voedingsbedrijf Canterbury naar de ondergang te leiden. Het bedrijf, dat vooral actief is in de fastfoodindustrie, heeft last van dalende verkoopcijfers en ziet zich gedwongen een bewindvoerder aan te stellen.

Canterbury is onder meer producent van worstjes en hamburgers. Het bedrijf zag de halfjaaromzet sterk dalen en wijt dat onder meer aan de inspanningen van Jamie Oliver, die de kwaliteit van het voedsel dat scholieren voorgeschoteld krijgen beneden de maat vindt. Vooral naar de vleesproducten van Canterbury is de afgelopen tijd minder vraag.

Canterbury heeft nog geprobeerd bij de banken een plan aanvaard te krijgen, waarmee het orde op zaken wil stellen, maar dat is afgewezen. De handel in het aandeel Canterbury is opgeschort. Een half jaar geleden maakte het aandeel al een flinke duikeling na een winstwaarschuwing.

Reageer op dit artikel