nieuws

Claes: getreuzel met evaluatie MKZ

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland maant minister Brinkhorst van Landbouw tot spoed met de evaluatie van de mkz-crisis. KHN noemt het in een persbericht zorgelijk dat een evaluatie tot nog toe uitblijft.

Directeur Jeu Claes van KHN vindt dat Brinkhorst ‘te veel treuzelt’. Met de Engelse dreiging van de laatste dagen blijkt maar hoe belangrijk het is dat er draaiboeken klaarliggen om een eventuele nieuwe uitbraak van mond- en klauwzeer het hoofd te bieden, aldus Claes. Hij benadrukt dat naast de veehouderij ook rekening dient te worden gehouden met de belangen van horecaondernemers.KHN heeft kritiek op de afhandeling van uitkeringen aan ondernemers die schade hebben geleden door de mkz-crisis. Veel ondernemers staan in de kou omdat de instantie die oordeelt over uitkeringen uit het mkz-noodfonds traag is met de afwikkeling van claims, aldus KHN. Alleen ondernemers die bijna failliet gingen zouden een uitkering uit het fonds hebben ontvangen. Claes: ‘Het is raar dat de directeur van het fonds klaagt dat hij de ruim 11 miljoen euro aan de straatstenen niet kwijt kan, terwijl er genoeg ondernemers zijn die schade hebben geleden en terecht op geld zitten te wachten.’

Reageer op dit artikel