nieuws

EFFF lanceerbasis voor nieuw toetjesblad

Horeca

Pâtisserie & Desserts is de naam van een nieuw seizoensmagazine over gebakjes en toetjes voor professionals in Nederland en Vlaanderen. Het blad, onderdeel van het culinaire magazine Saisonnier, werd gelanceerd op de EFFF in Maastricht.

De knalrose cover springt eruit en moet de aandacht trekken van restaurantpatissiers, chocolatiers, ijsbereiders, brood- en banketbakkers, vakleraren en traiteurs. De eerste uitgave telt ruim honderd pagina’s vol met uitgebreide informatie over ondermeer chocola, room en koffie. Aangevuld met smakelijke, kleurrijke foto’s. De uitgave kost 7,95 euro.

‘We zullen de ontwikkelingen wwereldwijd volgen, technieken op uitvoerige wijze bespreken, grondstoffen uitdiepen en topmensen belichten. Dat alles met zeer veel ruimte voor fotografie. Het blad verschijnt viermaal per jaar’, aldus hoofdredacteur Norbert Koreman.

In de tweede editie van Pâtisserie & Desserts, die overigens 8,50 euro gaat kosten, komt de techniek van de sodification, het toepassen van koolzuur in de patisserie, aan bod. Verder een verslag van een zogeheten jamsessie met peper. Daarnaast staat Barcelona centraal in de serie ‘Verkenningen van Steden’.

Reageer op dit artikel