nieuws

FNV wil rookverbod per 1 juli 2007

Horeca

De FNV Horecabond noemt het onverantwoord om te wachten tot 2011 met het invoeren van een rookverbod in de horeca. De grootste vakbond voor horecapersoneel wil een rookverbod per 1 juli 2007.

Dat laat de vakbond weten in een reactie op het regeerakkoord waarin staat dat er een rookverbod komt in 2011. ‘Dit betekent dat de overheid het horecapersoneel tot 2011 in de kou laat staan als het gaat om een rookvrije werkplek. De FNV Horecabond vindt dit onverantwoord en pleit daarom voor een rookverbod dat al op 1 juli 2007 ingaat’, aldus voorzitter Ben Francooy van FNV Horecabond.

Nieuwe doelgroep

FNV vindt de angst van de horeca, dat een rookverbod leidt tot minder omzet en werkgelegenheid, ongegrond. ‘In het buitenland hebben deze symptomen zich niet voorgedaan doordat een nieuwe doelgroep, de niet-rokers, de horeca heeft ontdekt’, aldus FNV.

Volgens de vakbond zijn er niet langer argumenten te bedenken waarom langer moet worden gewacht op een rookverbod. Onderzoek heeft volgens FNV uitgewezen dat er in de maatschappij inmiddels voldoende draagvlak is voor een rookvrije horeca.

Zie ook:

Het stappenplan roken van KHN

Reageer op dit artikel