nieuws

Gault Millau ontloopt Michelin, maar stuit op Lekker

Horeca

De nieuwe editie van restaurantgids Gault Millau komt eerder uit dan de vorige. Daarmee ontwijkt Gault Millau de grote concurrent Michelin, aar stuit het wel op een andere gidsenautoriteit, Lekker. Volgens commercieel directeur André Sauerbier van Gault Millau heeft de verschuiving niets te maken met andere gidsen.

De lancering van de Nederlandse versie van Gault Millau 2006 vindt plaats op 20 november aanstaande. Dat gebeurt tijdens het wijnevenement Champagne aan Zee in Scheveningen. Dat heeft Gault Millau Benelux bekendgemaakt.

Editie 2005 werd begin dit jaar uitgegeven tijdens de Horecava in Amsterdam. Dat was enkele weken voor de verspreiding van de jongste Michelingids, de grootste concurrent van Gault Millau. Sauerbier laat weten dat Gault Millau gekozen heeft voor november, om zo profijt te hebben van het geschenkenseizoen.

Sauerbier: ‘Het is een gunstige periode, zowel voor een relatiegeschenk als een privégeschenk. We hebben geen rekening gehouden met andere gidsen. Onze doelgroep zijn zakelijke eters die meer beschrijving van een restaurant willen. Lekker is ook een goed product, maar richt zich meer op een groter publiek.’

De oplage van de nieuw Gault Millau bedraagt 45.000 exemplaren, waarvan 15.000 voor de Nederlandse markt. De rest is voor België en Luxemburg. De gids bevat net als eerdere edities de vermelding van de Nederlandse Chef van het Jaar en de Belofte van het Jaar.

Reageer op dit artikel