nieuws

HACCP-regels voor Belgische friturist

Horeca

Na vier jaar voorbereiding heeft nu ook de Belgische frituurbranche een handleiding voor de toepassing van HACCP-regels. ‘De Gids voor Goede Hygiënische Praktijken in de Frituur’ werd op dinsdag 20 november gepresenteerd tijdens de Nationale dag van de Friturist in Gent.

De gids is samengesteld door de Belgische brancheorganisatie Navefri. Volgens voorzitter Lucien Decraye heeft het bloed, zweet en tranen gekost om de handleiding naar goeddunken van de nationale Eetwareninspectie af te ronden. ‘Maar het resultaat is zonder twijfel een overzichtelijk boek, specifiek gericht op de frituursector’, aldus de branchevoorman.In Nederland bestaat al veel langer een dergelijke handleiding voor het snackbarbedrijf. Kort na de introductie van de HACCP, in 1997, presenteerde de sector Fastfood- en IJsbedrijven reeds de Hygiënecode Cafetaria.

Reageer op dit artikel