nieuws

Hennie van der Most moet dokken

Horeca

De gemeente Hardenberg gaat de kosten van het opruimen van het terrein van congres- en recreatiecentrum de Bonte Wever verhalen op de voormalige eigenaar, ondernemer Hennie van der Most. Het centrum brandde drie jaar geleden af. Volgens de gemeente was de ondernemer op de hoogte van de onlangs ontdekte vervuiling op het terrein.

Congres- en recreatiecentrum de Bonte Wever brandde in mei 2001 volledig uit. De gemeente nam de grond over om er woonhuizen op te bouwen. De schoonmaakkosten van de grond werden geraamd op 395.000 euro, maar vallen nu 525.000 euro hoger uit. De grond blijkt verontreinigd met puin en bouwafval.

‘Van der Most moet geweten hebben van deze vervuiling’, meldt een woordvoerder van de gemeente. ‘Uit bodemonderzoek was bekend dat het terrein vervuild was, maar niet dat het zo ernstig was. De ondernemer heeft deze informatie achtergehouden.’ Juristen onderzoeken nu hoe hoog de claim van de gemeente wordt.

Van der Most was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel