nieuws

Job Cohen opent Horecava

Horeca

De Horecava 2007 is geopend door burgemeester Job Cohen van Amsterdam. Cohen wees tijdens de opening op de noodzaak het vergunningenbeleid voor de horeca te veranderen.

Job Cohen opent Horecava

‘Het moet anders en dat gaan we doen. Het college van B&W wil de lastendruk met 10 procent terugbrengen door diverse vergunningen om te zetten in algemene regels’, aldus Cohen tijdens de officiële opening in de Amsterdamse RAI.

Handhavers

Een van de maatregelen die het ambitieuze plan gestalte moeten geven, is het lanceren van de mogelijkheid om digitaal vergunningen aan te vragen. Cohen: ‘Deze module, Horeca 1 genaamd, is een pilot voor andre steden. Ook de handhaving van de huidige vergunningen verloopt digitaal. Hierdoor komen er minder handhavers over de vloer van de horecaondernemer’.

Reageer op dit artikel