nieuws

KHN-kopstuk nieuwe voorzitter Relais du Centre

Horeca

Luit Ezinga wordt de nieuwe voorzitter van restaurantorganisatie Relais du Centre. Ezinga neemt eind deze maand het voorzitterschap over van interim-voorzitter Peter van Zetten. Ezinga is eigenaar van Hostellerie Schuddebeurs in het Zeeuwse Schuddebeurs en al jaren sectorvoorzitter Hotels bij Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

Ezinga neemt op 22 augustus tijdens de algemene ledenvergadering van Relais du Centre de voorzittershamer officieel over. Sinds een jaar is hij algeheel bestuurslid en twee jaar geleden werd hij lid bij het samenwerkingsverband van 32 restaurants waar het om smaak en kwaliteit draait. Ezinga wordt gezien als één van de belangrijke kopstukken van KHN.

De KHN-man, die eind volgend jaar stopt als sectorvoorzitter, gaat zich bij Relais vooral bezighouden met promotie van de restaurantorganisatie en het vaststellen van de identiteit van de club. ‘Daarvoor ga ik een beleidsplan opstellen. Eerst moeten we bepalen waar we staan, wie we zijn en wat we willen. Wat ik voor me zie is dat we onze restaurants beter profileren en promoten. We beginnen in het najaar al met actiegerichte dingen zoals het per maand centraal stellen van een product in alle aangesloten restaurants’, aldus Ezinga.

Verder wil Relais du Centre groeien. Momenteel beschikt de organisatie over 32 restaurants. Dat moeten er over pakweg drie jaar zo’n veertig zijn. Ezinga ziet daarvoor kansen. ‘Door nog beter samen te werken. Zo maken we al afspraken met credit card-maatschappijen en leveranciers. Daarnaast levert ons gezamenlijk lidmaatschap bij KHN flink wat korting op.’

Interim-voorzitter Peter van Zetten verlaat het bestuur van Relais du Centra. Van Zetten heeft zijn restaurant In de Bernisse Molen in Geervliet verkocht. Naar eigen zeggen heeft het vertrek niets te maken met de verkoop van zijn zaak. Van Zetten was meer dan tien jaar bestuurslid van de organisatie.

Reageer op dit artikel