nieuws

Koksgilde start kennisnetwerken voedingsdiensten

Horeca

Het Koksgilde wil in zorginstellingen in diverse regio’s in Nederland kennisnetwerken starten. Deze netwerken zijn nodig om de kennis van eten en drinken voor het welzijn van patiënten en cliënten beter in kaart te brengen. Het netwerk is bedoeld voor chef-koks, hoofden voeding en hoofden civiele diensten.

Het netwerk bestaat uit vakmensen die in de dagelijkse praktijk met dezelfde problematiek te maken hebben. De bedoeling is dat de koplopers uit de branche als voorbeeld dienen en uiteindelijk de staartlopers meetrekken naar een hoger niveau.

Cliënten in zorginstellingen moeten meer centraal staan in denken en doen. Hoofden voeding moeten zich daarom meer profileren als managers, die ervoor zorgen dat patiënten en cliënten zich prettiger voelen door lekker eten en drinken in een aangename ambiance met goede services. Aldus het Koksgilde.

Vanuit diverse regio’s starten netwerkbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is deze maand in Roermond. Uiteindelijk moeten de kennisnetwerken ervoor zorgen dat voedingsprofessionals eten en drinken meer centraal stellen in zorginstellingen. Vorige maand maakte Koksgilde bekend dat het volgend jaar met een ‘Michelingids voor zorginstellingen’ komt.

Reageer op dit artikel